کد خبر: 10596| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۴ فروردین سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۰:۲۸:۰ | تعداد بازدید: ۳۸۴۰

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه حداقل وظیفه ما در مقابل کادر درمانی این است که «در خانه بمانیم»، می‌گوید: مردم باید به خود، دیگران و کادر پزشکی و درمانی رحم کنند. زمانی که در این شرایط گفته می‌شود «مردم در خانه بمانند»، این یک «دستور پزشکی» است.
معصومه ابتکار با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی مرجعی جهانی برای بهداشت مردم دنیاست، گفت: این سازمان هفته گذشته شیوع ویروس کووید ۱۹ را پاندمی اعلام کرد و این موضوع هشدار بسیار جدی به مردم دنیا بود تا مراقب سلامتی خود باشند؛ سلامتی هدیه بسیار با ارزشی است که خداوند در اختیارمان قرار داده و برای حفظ سلامتی خود و دیگران به جهت انسانی، حقوقی و دینی باید تلاش کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس چیزی که از ویروس کووید ۱۹ می‌دانیم، این است که قدرت شیوع و انتقال بسیار بالایی دارد و افراد می‌توانند چهارده روز بدون هیچ علامتی ناقل بیماری باشند و دیگران را بیمار کنند. ویروس کرونا بیماری است که همه را در برمی‌گیرد و ممکن است همه به آن مبتلا شوند. البته درصد بالایی از مبتلایان به ویروس کرونا علائم خفیف دارند، اما به دلیل شیوع بالا، تعداد قابل توجهی نیز دارای علائم شدید هستند، افرادی که دارای علایم شدید ویروس کرونا هستند متاسفانه به خدمات پزشکی و بیمارستانی نیاز پیدا می‌کنند.
مردم باید به خود، دیگران و کادر پزشکی و درمانی رحم کنند
ابتکار با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از یک ماه است که فشار بسیار سنگینی بر کادر درمانی و بیمارستانی وارد می‌شود، تاکید کرد: مردم باید به خود، دیگران و کادر پزشکی و درمانی رحم کنند. زمانی که در این شرایط گفته می‌شود که «مردم در خانه بمانند»، این یک «دستور پزشکی» است، کسانی که تابع قانون هستند، بدانند که این یک مقررات پزشکی است، کسانی که تابع حقوق انسانی و بشر هستند بدانند که در خانه ماندن حقی است که باید در مورد خود و دیگران رعایت کنند زیرا اگر افراد ناقل بیماری باشند و از خانه خارج شوند، حقوق دیگران را پایمال کرده‌اند چراکه ممکن است این بیماری را به دیگران انتقال دهند و اگر تابع شرع مقدس هستند بدانند که براساس قانون لاضرر، ممکن است ضرری به دیگران وارد کنند. هر فردی باید فرض را بر این بگیرد که ناقل بیماری است، زیرا این احتمال بسیار زیاد است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه با اشاره به اینکه شاید مردم متوجه حساسیت، اهمیت و واقعیت مسئله نیستند، گفت: ویروس کرونا مسئله‌ای جهانی است و توصیه‌های بهداشتی را همه جهان دارند، اگر مردم به مسئولان ایران اعتماد دارند، می‌بینیم که مسئولان یک ماه است که این توصیه‌ها را به مردم داده‌اند، و سازمان بهداشت جهانی نیز مدتهاست که این توصیه‌ها را ارائه داده‌اند.
اگر وظیفه خود را به درستی انجام نداده باشیم، در برابر کادر درمانی مسئولیم
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر ما وظیفه خود را به درستی انجام نداده باشیم، در برابر کادر درمانی، بیمارستانی و پزشکی که به دلیل  مراجعات بالا و شرایط بحرانی برخی مبتلایان تحت فشار هستند، مسئول هستیم، افزود: برای جلوگیری از انتقال این بیماری راهی وجود دارد و آن این است که زنجیره ویروس و انتقال آن قطع شود. برخی کشورها این کار را با قانون، اجبار و سخت‌گیری بسیار زیاد اجرا کردند، اما در ایران این کار براساس درخواست و دعوت به مشارکت مردمی انجام می‌شود.
کرونا شوخی‌بردار نیست
وی ادامه داد: ویروس کرونا شوخی‌بردار نیست و اینکه فرد، سفر رفتن خود را اینگونه توجیه کند که به خانه شخصی خودم می‌روم، باید بداند که فرد در سفر ناچار است که با نانوا، سوپرمارکت و... تماس داشته باشد و اگر خدای نکرده در آن شهر بیمار شود، بر کادر درمانی منطقه فشار مضاعف وارد می‌کند. اگر فرد ناقل بیماری باشد و با افراد آن محله تماس داشته باشد نیز ممکن است آن ویروس را در شهرستانی که وجود نداشته وارد کند و مقصر است.
حداقل وظیفه ما در مقابل کادر درمانی؛ «در خانه بمانیم» 
 ابتکار معتقد است که ایران جزو کشورهایی است که به گفته سازمان بهداشت جهانی، بهترین خدمات و کادر درمانی و پزشکی و امکانات را در شرایط بحرانی دارد، شاید در ابتدای این مسئله تاخیرهایی وجود داشت زیرا به طور ناگهانی فشار سنگینی به نظام بهداشتی کشور وارد شد، اما خیلی خوب نظام بهداشتی در حال فعالیت است و باید در مقابل این همه فداکاری، از خود گذشتگی و تلاش قدردانی کرد و حداقل وظیفه ما در مقابل کادر درمانی این است که «در خانه بمانیم». 
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: در دورانی گردشگری، سفر، دید و بازدید و... کار خوبی بود اما در این شرایط این کارها اشتباه است. لزوما همیشه عادت‌های ما، خوب نیست؛ باید به زمانه و شرایط نگاه کرد. در حال حاضر شرایط گویای آن است که باید این عادت‌ها را ترک کنیم. شرایط می‌گوید که باید دورهمی‌ها در خانه باشد آن هم با رعایت نکات بهداشتی و رعایت فاصله، زیرا ممکن است حتی فردی بدون هیچ آگاهی از بیماری‌ خود، ناقل بیماری باشد.
شرایط بسیار جدی است
وی با بیان اینکه شرایط بسیار جدی است، تاکید کرد: دولت همه تلاش خود را می‌کند و به جهت مراعات حال مردم در بحث مشاغل و رفت و آمدها سخت‌گیری نکرده است اما تاکید داشته که رفت و آمدها و دید و بازدیدهای عید، بی‌مورد است و توجیهی ندارد. البته خبرها حاکی از آن است که بسیاری از خانواده‌ها به صورت آگاهانه رعایت می‌کنند هرچند اقلیتی نیز هستند که متوجه آسیب و خطری که برای دیگران ایجاد می‌کنند نیستند، اما اکثریت مردم، مردم فهیمی هستند و درک بالایی دارند. 

منبع:ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7